Historie

Groei zit er goed in bij Smit Algeheel Onderhoudsbedrijf

‘Onze medewerkers doen het; zij hebben de X-factor!'

  

Het lijkt er op alsof ze al 18 jaar de X-factor hebben. Het jubilerende Smit Algeheel Onderhoudsbedrijf heeft dan ook niets te klagen. De groei zit er goed in, de medewerkers zijn op en top gemotiveerd en nieuwe recente investeringen zullen ongetwijfeld tot een verdere verbreding van de dienstverlening leiden. Katja en Nico Smit, de drijvende krachten achter het onderhoudsbedrijf uit Amsterdam-Noord, zijn er van overtuigd dat hun bedrijfsvisie de absolute succesfactor is. "We hebben namelijk begrip voor het ongemak van de klant."

  

In dit najaar neemt het onderhoudsbedrijf een nieuwe hoogwerker - rechtstreeks geïmporteerd uit Italië - in bedrijf. "We kunnen dan 25 meter de hoogte in, waardoor we nóg beter en efficiënter de klussen op het dak en aan de gevels kunnen verrichten. Het is ideaal voor het vervoeren van al ons werkmateriaal en gereedschap. Volgend voorjaar nemen we bovendien een hoogwerker van maar liefst 51 meter in gebruik. In deze zit een dubbele knip waardoor je een extra bak kunt uitzetten en dus ook bij de achtergevels kunt komen." Met enige trots vertelt Nico dat deze superhoogwerker speciaal voor zijn bedrijf wordt gemaakt. "Het gemak dient immers de klant."

 

Katja: "We omschrijven deze hoogwerker wel eens gekscherend als ‘Amsterdam-vriendelijk', gezien de bouw van de huizen en panden in de stad. We kunnen nu namelijk nog meer gecompliceerde klussen aannemen en vooral beter inspringen op veranderende weersomstandigheden. Problemen en knelpunten bij onze opdrachtgevers kunnen we snel uit de weg helpen en dat is waar het - volgens ons - toch feitelijk omdraait."

 

De twee zeggen dat ‘de groei op dit moment werkelijk enorm is'. "We krijgen veel toegeschoven," legt Nico uit. "Het is soms moeilijk te bepalen waar dat nu precies door komt, maar wij denken dat veel mensen ons niveau van service weten te waarderen. Mensen komen daar uiteindelijk op terug. Men is enthousiast en positief over onze medewerkers, die niets aan het toeval overlaten en ook zelf graag kwaliteit willen leveren. Onze jongens zijn bovendien bereid om door te werken na vijf uur. Bovendien laten ze geen rommel achter en werken ze onderling goed samen. Ik denk dat dáár onze kracht zit. Het is teamwork in optima forma."

  

Nico vertelt dat er intussen ook kleine camera's zijn aangeschaft. "Deze hebben zelfs een dode hoeksspiegel. We kunnen nu in doucheputjes, achter holle wanden of ver in de leidingen de knelpunten opsporen. De cameraatjes zijn via een dunne flexibele kabel met een schermpje verbonden. Ja, de techniek staat voor niets maar het is wel weer een nieuwe stap in de vooruitgang van ons bedrijf."

 

Éen aspect zal echter niet veranderen. En dat is de goede sfeer. "Vanaf het eerste moment dat wij met ons bedrijf zijn begonnen, realiseerden we ons dat de medewerkers het succes van het bedrijf zouden gaan bepalen," besluiten Katja en Nico. "Natuurlijk moeten ze bij ons hard werken, maar daar stellen we veel tegenover. We besteden bovendien veel aandacht aan de vervolmaking van het teamwork. Want dáár scoor je mee. Niemand heeft er wat aan als er dingen worden vergeten of half werk wordt geleverd. Ze zijn ook goed op elkaar ingespeeld en staan hun mannetje. Ik zou dan ook veel eerder willen stellen dat juist onze medewerkers de X-factor hebben. Zij realiseren zich als geen ander dat je begrip moet hebben voor het ongemak van de klant. Nee sterker nog; ze willen het ongemak wegnemen. En waarschijnlijk is dat de reden dat opdrachtgevers graag bij ons terugkomen."  

 

Powered by: WebBuro WebBuro